Geek Meet

A fost Geekmeet Brasov 2.0…

GeekMeet | Thursday, August 18th, 2011

Și vrem părerile voastre. Cum vi s-a părut locul, cum vi s-au părut invitații, ce ați vrea să schimbați, să adăugați sau să scoateți, ce s-ar putea face mai bine și ce s-ar putea face mai rău. Am creat un grup de discuții la adresa http://groups.google.com/group/geekmeet-brasov , unde să ne prezentăm, să discutăm de edițiile viitoare si despre ce o să pregătim.

Geekmeet 2.0 a fost pentru noi o relansare a evenimentului și, din punctul nostru de vedere, un succes – dar vrem să menținem evenimentul la nivel înalt. Pentru aceasta avem nevoie de feedback, avem nevoie de sugestii, avem nevoie de idei de a face lucrurile mai bine. Vrem, evident, ca Geekmeet 2.1 să fie mai bun decît 2.0, iar 2.2 să fie și mai bun, dar asta nu se poate realiza dacă nu reușim să construim o comunitate dornică de a face lucrurile mai bine, și a duce mai departe evenimentul.

În curînd vom posta  înregistrările prezentărilor; deocamdată puteți descărca de mai jos prezentările ținute la eveniment.

Au prezentat:

 • Claudiu Murariu – Hack-uri cu Google Analytics
 • Paul Stroie – Meme Wars – memes și jocuri
 • Raul Furnică – Life of an engineer (at Google)
 • Dorin Lazăr – Excepții în C

GeekMeet Brasov 2.0 – The geeks are geek once again

GeekMeet | Tuesday, July 12th, 2011

Actualiare 21 Iulie 2011: Avem si ultimul speaker, Claudiu Murariu.

Pentru cei care nu au uitat că a fi geek nu înseamnă să pornești un business, ci să fii pasionat de ceva ce nu mulți înțeleg, ne-am gândit că e timpul să avem un alt fel de GeekMeet.

Așa că vă invităm la GeekMeet 2.0 – începutul unui nou șir de întîlniri pe care sperăm să le facem la fel de interesante ca și pe cele vechi, doar că mai geek-friendly.

Sezonul 2 începe vineri, 29 Iulie 2011, când organizăm o nouă întâlnire a geekșilor brașoveni. Printre subiectele pe care vrem să le abordăm vor fi și găsirea unui mod de a ne întâlni mai des și să colectăm sugestii pentru următoarele ediții.

Detalii eveniment

 • Loc desfășurare: Cafetecă (la subsol)
 • Data: 29 Iulie 2011
 • Ora: 19:00
 • Consumatie minima: 10 lei
 • Participare: 20 de locuri, pe baza de inscriere folosind formularul web

Speakeri:

 • Raul Furnică
 • Paul Stroie
 • Dorin Lazăr
 • Claudiu Murariu

Program GeekMeet #7 Brasov / Brasov Internet Festival

GeekMeet | Monday, May 16th, 2011

Am definitivat programul, locatia, ora, ziua pentru intalnirea de miercuri 25. Sunt inscrisi 62 de participanti si mai sunt 10 zile pana la eveniment. Am decis ca nu esti geek daca nu esti la Brasov !
daca vreti sa participati inregistrati-va !
Vor performa si vor impartasi experiente :

Stefan Petre (20 min+QA 10 min) – JavaScript in romgleza
Sfaturi si trucuri pentru a construi aplicatii web mai rapide si mai putin enervante pentru utilizatori. Un dus tehnic care va aduce un plus in ceea ce veti construi in viitor.

Ozgur Yuksel (20 min+QA 10 min) – 3 Countries, 3 Jobs, a non-comparative review
Free talk on last three companies he worked (from Turkey, Korea and Romania). It is non-comparative since we have the intention to drive conclusions. It will not be about the general IT environment in those countries since the experience was different at that time. No presentation, free talk.

Mihai Gheza (broadcasted) (10 min) – Take Over Europe
A brief presentation on our startup and it’s european adventure. Un periplu de experiente adunate la participarile la concursuri antreprenoriale, fata in fata cu investitorii, ciocnirea cu cultura geek daneza, pana la concretizarea si pornirea proiectului.

Ciprian Borodescu (20 min+QA 10 min) – PLL: Porno Lesson Learned
Nu va speriati ! Nu vom face un atac la pudoare ! Este o paralela cu mediul startup/business acolo unde avem de a face cu principii bine cunoscute si aplicate in cea mai prolifica industrie online, prezentate intr-un mod original. Free Talk.

Radu Topala  (20 min+QA 10 min) – Web Apps Made Way Easier
O incursiune in inima unui produs unic pe piata internationala, un Web Application Builder la indemana dezvoltatorilor si nu numai. Tehnologia actuala face ca aplicatiile web sa nu mai fie o mare bataie de cap.

Adrian Niculescu (20 min+QA 10 min) – Avantajele utilizarii iFrames in FB
Pagini FaceBook pentru business, utilizarea iframe-urilor in tehnologia de la Facebook. Instrumente pentru afaceri la indemana utilizatorilor si dezvoltatorilor, profitand de cea mai mare retea sociala a momentului.

Bogdan Iordache  (20 min+QA 10 min) – How to Web
O serie de evenimente interesante cu o mare priza la public. In spatele lor sunt oameni care muncesc si au un plan. Idei, tendinte si actiuni in Romania online in 2011.

Claudiu Gamulescu  (if time) – 10 diferente fata in fata cu Internetul in Franta
Intotdeauna cunoasterea unei piete porneste de la observarea diferentelor intre mediul in care ai actionat si te-ai dezvoltat si noul mediu. Adaptarea inseamna succes si armonizarea intre cele doua medii inseamna provocare. Cum e piata, cum se misca, cum gandeste, totul trecut prin filtrul comparator, rau si bun, pentru o concluzie.

GeekMeet Braşov #7

GeekMeet | Tuesday, March 22nd, 2011

Am avut o perioada de pauza destul de lunga , insa Brasovul chiar daca a dormit putin, dezmortirea este cu atat mai placuta. Ursii ies din barlog pentru a 7-a oara.

De data aceasta pozitionarea Geek-meet-ului se face in deschiderea unui eveniment mai mare , Festivalul de Internet de la Brasov, 25-28 mai 2011, care va cuprinde workshops, conferinte, targ-expozitie, jocuri, concursuri antreprenoriale, networking, etc. Vor fi 4 zile in care se va manca internet pe paine.

In acest context ne vom reuni la Casa Baiulescu, o locatie care poate adaposti pana la 100 de oameni daca trebuie.

Tematica care am propus-o este imaginativa, cum s-ar descurca Brasovul in cazul in care ar fi cereri diverse venite din exterior – de la cele mai geeky pana la cele mai pro-business. Tematica este dedicata gasirii unui dialog si a unei actiuni comune intre firmele din Brasov. De unde am pornit ? De la mailurile din Danemarca de tipul “de ce as face afaceri cu firme de programare din Brasov”. De la discutiile din Franta de tipul “am vrea sa lucram in Brasov insa nu stim cum si cu cine” si de la discutiile din Romania “te rog recomanda-mi pe cineva ca nu stiu de unde sa o apuc”.

INSA. INSA. Ca la orice Geek Meet, tematica este una doar directionala pentru ca fiecare va avea tema lui, motiv pentru care nu va dezvaluim inca de pe acum toate subiectele. Motivul este unul de socializare, networking & playing fun.

Asadar Brasovul fata in fata cu Geeks din intreaga lume. Cum reactionam ?

Vor incerca sa vorbeasca sau sa transmita materiale si experiente internationale

Bogdan Iordache (Wembrio)
Stefan Petre (Iubescbrasovul.ro)
Claudiu Gamulescu (Underclick.ro)
Mihai Gheza (NU Games – broadcasted)
Ozgur Yuksel (LMS)
Ciprian Borodescu (WebCrumbz.net)
Radu Topala (AppFlower ApS)

De la 17.00 – 19.00, 25 MAI 2011, Casa Baiulescu. Inregistrarea se face la http://register.obf.ro , in cadrul evenimentului mare, bifati jos participarea la GM. Este un cont pe baza caruia puteti sa mai obtineti participarea si la alte evenimente (majoritatea sunt gratuite). Se va emite un ecuson cu un cod de bare pe baza caruia puteti intra unde ati bifat.

Anulare GM#6

GeekMeet | Saturday, September 26th, 2009

Salutari, desi pregatisem multe surprize pentru voi in editia asta, din pacate din lipsa de participanti nu putem tine evenimentul luna aceasta.
Este regula impusa de locatie sa avem un nr minim de participanti (20-25) si noi avem aproximativ 10 persoane.
Ne cerem scuze ca anuntam atat de tarziu insa am sperat ca se va schimba situatia cumva.

Pentru a evita situatia asta pe viitor avem rugamintea sa ne ajutati sa promovam evenimentul celor care intr-adevar sunt interesati sa participe si sunt de parere ca pot invata/descoperi/afla ceva nou in domeniu.Multumim de intelegere si va asteptam luna viitoare cu forte proaspete si surprizele promise.

Un weekend cat mai placut!

GeekMeet Braşov #6

GeekMeet | Wednesday, September 16th, 2009

Salutari, GM#6 [short edition] a pornit la drum. Sambata 26 Septembrie ora 11:oo va asteptam in Okian pentru a discuta despre: “Web – 1.0, 2.0, 3.0 si viitorul lui” si despre “Mobile Development”, invitatii sunt surpriza iar inscrierile se pot face completand formularul

Printre altele Impreuna cu alti organizatori speram in sfarsit sa avem un site nou noutz, si vom demara Projekt 24 – developing taskforce pentru proiecte interesante propuse la GM. De asemenea va puteti astepta la TEDxBrasov.com in urmatoarea perioada [ http://www.tedxbucuresti.ro/ + http://www.tedxbucharest.com/]

<!– r

revenim in curand

Rezumat GeekMeet Brasov #5

GeekMeet | Monday, July 27th, 2009

Mulţumim pentru participare celor care au fost prezenţi!

Dupa cum am promis avem un formular de feedback care poate fi accesat la acestă adresa.

Prin amabilitatea lui Alex Morega, vă oferim şi înregistrarea video a evenimentului:

 1. Nadia Comanici – Algoritmi Genetici
 2. Dorin Lazăr – Automatizarea construcţiei proiectelor software
 3. Claudiu Gămulescu – “De la idee la proiect sau cum stapanesti QuickWeb”
 4. Victor Hurdugaci – “Sisteme bazate pe reguli”

Prezentarile le puteti găsi la adresele:

 1. Nadia Comanici – Algoritmi Genetici
 2. Dorin Lazăr – Automatizarea construcţiei proiectelor software
 3. [ÎN CURÂND] Claudiu Gămulescu – “De la idee la proiect sau cum stapanesti QuickWeb”
 4. Victor Hurdugaci – “Sisteme bazate pe reguli”

GeekMeet Braşov #5

GeekMeet | Monday, July 6th, 2009

Data: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Ora: 11:00
Locaţia: Librăria Okian (Str. Mureşenilor nr. 1, etaj 1, Braşov; deasupra Orange Shop)
Număr de locuri disponibile: 40
Taxă de participare: 10 lei (pentru sucuri, fursecuri şi ecusoane)
Mod de înscriere: Exclusiv prin completarea formularului online (daca totusi va hotărâţi în ultima clipă, veniţi dar nu aveţi garantat un loc pe scaun)
Înscrieri: completaţi formularul

Agenda evenimentului:

Discussion panel sau networking 11:00 – 12:00 Vom vorbi toţi despre un subiect sau ne vom prezenta (în funcţie de numărul de nou veniţi)
Pauză 12:00 – 12:20 Sucuri, fursecuri şi schimb de cărţi de vizită
Nadia Comanici – “Algoritmi Genetici” 12:20- 12:50 O scurtă prezentare a algoritmilor genetici care urmareşte atat familiarizarea cu noţiunile teoretice de bază, cât şi exemplificarea lor prin două probleme în care se pot utiliza acesti algoritmi: maximizarea unei funcţii şi realizarea unui orar pentru facultate.
Dorin Lazăr -
“Automatizarea construcţiei proiectelor software”
12:50 – 13:20 Fiecare proiect mediu sau mare are nevoie de sisteme automate de construcţie şi testare. Prezentarea de faţă se doreşte o trecere în revistă a sistemelor automate de build din lumea open-source.
Pauză 13:20 – 13:40 Sucuri, fursecuri şi schimb de cărţi de vizită
Claudiu Gămulescu – “De la idee la proiect sau cum stapanesti QuickWeb” 13:40 – 14:10 Poate una din cele mai importante caracteristici ale oamenilor din web este că au multe idei. Idei care sunt interesante, importante şi aproape MEREU mai interesante decât ideile de acum o lună care sunt deja în lucru. O prezentare de mental web management a ideilor trăznite.
Victor Hurdugaci – “Sisteme bazate pe reguli” 14:10 – 14:40 O scurtă prezentare a sistemelor bazate pe reguli si modului cum pot fi ele folosite în diverse domenii (business, medicină, chimie, etc.)
Încheiere 14:40 – 15:00 Un cuvânt de încheiere + sucuri, fursecuri şi schimb de cărţi de vizită

Pentru că cei de la Okian sunt deosebit de drăguţi şi ne pun sala plus toate echipamentele la dispoziţie gratuit, vă încurajam să treceţi pe la Okian şi în timpul săptămânii, studiaţi rafturile şi poate găsiţi ceva ce vă place.

GeekMeet Braşov #4

GeekMeet | Monday, June 15th, 2009

Data: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
Ora: 11:00 (atenţie, evenimentul este de dimineaţă!)
Locaţia: Librăria Okian (Str. Mureşenilor nr. 1, etaj 1, Braşov; deasupra Orange Shop)
Număr de locuri disponibile: 40
Taxă de participare: 10 lei (pentru sucuri, fursecuri şi ecusoane)
Mod de înscriere: Exclusiv prin completarea formularului online
Înscrieri: completaţi formularul

Agenda evenimentului:

Discussion panel 11:05 – 12:05 Vom vorbi toţi despre un subiect. Încă nu vă zicem despre ce este vorba
Pauză 12:05 – 12:20 Sucuri, fursecuri şi schimb de cărţi de vizită
Andrei Savu -
“Elements of scalable web applications”
12:20- 12:50 Ce caracteristici are o aplicatie web scalabila? Exista retete care sa duca la obtinerea unor aplicatii scalabile? Cloud computing este solutia la toate probleme de scalabilitate?
Petru Jucovschi, Developer Evangelist si Zoli Herczeg, National Technology Officer, Microsoft Romania – “Silverlight 3 si Expression 3″ 12:50 – 13:45 Versiunea a 3-a a Silverlight si a uneltelor de design Expression vor fi lansate in luna iulie a acestui an. Va invitam la o avanpremiera legata noutatile aduse de aceste tehnologii
Pauză 13:45 – 14:00 Sucuri, fursecuri şi schimb de cărţi de vizită
Lorin Atzberger – GameDev, Introducere in conceptele de game design si tehnologiile necesare 14:00 – 14:30 Conceptele game designului, tehnologiile necesare precum OpenGL, DirectX, Havok si Newton
Încheiere 14:30 – 14:45 Un cuvânt de încheiere + sucuri, fursecuri şi schimb de cărţi de vizită

Pentru că cei de la Okian sunt deosebit de drăguţi şi ne pun sala plus toate echipamentele la dispoziţie gratuit, vă încurajam să treceţi pe la Okian şi în timpul săptămânii, studiaţi rafturile şi poate găsiţi ceva ce vă place.

Cum a fost la GeekMeet Brasov #3?

GeekMeet | Saturday, June 13th, 2009

Deşi cu întarziere iată ca scriem despre evenimentul care a avut loc în Braşov în data de 30 Mai 2009 la librăria Okian.

Din cei înscrişi s-au prezentat puţin peste jumătate dar evenimentul a ieşit cum ne aşteptam.

Pentru prima dată am avut o prezentare în engleză şi deoarece la sesiunea de networking erau două persoane ce nu înţelegeau româna am ales să ne prezentăm toţi în engleză :)

Despre prezentări nu voi comenta nimic deoarece filmele zic mai multe. Le puteţi vedea la această adresă.

Next Page »

Identitate: rogvaiv | Un proiect iniţiat de Filip Cherecheş-Toşa | Hostat de Dream Production