Later Edit: Filmari de la GM BV #2

————————————-

Pe 25 Aprilie a avut loc GM BV #2 la Okian.

Ce s-a intamplat

Am inceput cu networking, ne-am prezentat toti, cate un minut, am fost vreo 40 de geekalai si in total a durat o ora (toata lumea a primit ciocolatele).

Apoi au vorbit:

1. Filip Chereches-TosaCum a inceput GeekMeet & FaceBook Connect Live App
Simplu si la obiect, cu un live demo de FBConnect, pe care il ofera open la fbconnectdemo.

2. Viorel SpanuPrimii ani ca antreprenor – DO’s and DON’T’s
Despre experienta lui antreprenoriala, cu ups & downs. Sfaturi utile si slideuri misto (facute cu prezi).

3. Octavian Matei – IF Content is King, Context is Queen, WTF is Creativity?
Exemple de reclame online creative. A starnit rumoare prin conceptele indraznete neconventionale (personal, cateva mi s-au parut geniale, cel putin campania iPod de pe price.ro) Astept slideurile.

4. Eugen Paul – (Easter Egg) O prezentare neanuntata care a fost wow factorul principal al evenimentului. Un multideck si un holopix pe o perdea de aburi. Proiecte DIY care chiar si filmate au avut un efect TEDlike asupra audientei. (personal am fost jaw-dropped)

5. Alexandru RusuSimple is always better
O dizertatie impotriva reclamelor online. A militat pentru simplitate si openness, Craigslist si Wikipedia style. Cutremurator, la propriu.

6. Panel
Prezentarea lui Alex  a derivat intr-un panel/dezbatere/cearta foarte aprinsa despre modeluri de afaceri online, startupuri, angajati, multinationale, software si usability. (care dupa parerea mea si-ar fi avut locul mai degraba la eLiberatica). Pentru cei cu nervi tari a fost entertaining (mai ales cand Alex i-a numit „rechini” pe antreprenorii prezenti in sala). Un crowd greu de stapanit, zic eu, ca si moderator.

Ce spun participantii

Claudiu are un review pe blog. Stefan a postat pe blog poze de la Open Coffee Brasov #1 si GM BV #2. Daca mai apar trackbacks le adaug.

La formularul de feedback am primit 19 raspunsuri (mult mai multe decat ce am primit la GM #1). Rezultatele pollului sunt (medie aritmetica pe o scara de la 1 la 5):

  • Cum a fost continutul prezentarii lui Filip Chereches-Tosa: 3.73
  • Cum a fost modul de prezentare al lui Filip Chereches-Tosa: 3.73
  • Cum a fost continutul prezentarii lui Viorel Spinu: 4.36
  • Cum a fost modul de prezentare al lui Viorel Spinu: 4.57
  • Cum a fost continutul prezentarii lui Octavian Matei: 3.47
  • Cum a fost modul de prezentare al lui Octavian Matei: 3.57
  • Cum a fost continutul prezentarii lui Alexandru Rusu: 2.89
  • Cum a fost modul de prezentare al lui Alexandru Rusu: 3
  • Cum vi s-a parut locatia unde s-a tinut GM Brasov #2: 4.68
  • Cum vi s-a parut organizarea generala a GM Brasov #2? 4.68
  • Ce ati dori sa se schimbe la urmatoarele intalniri GeekMeet din Brasov? Printre sugestiile primite:
    • sa facem prezentari mai geeky, la obiect, tehnice,
    • sa se prezinte speakerii inainte de sesiunea lor si
    • sa moderam mai bine.

Ce se va intampla

Conducerea GeekMeet a fost preluata de catre Radu Craciun care va organiza editiile viitoare impreuna cu Victor Hurdugaci, Sorin Striblea si Claudiu Gamulescu. Momentan cantarim daca ar trebui sa facem evenimentul mai geeky/tech sau sa pastram un echilibru geeky/business. Printre altele planuim impreuna cu Filip un GeekMeet National (sau camp) in zona Brasovului; dar pana atunci ne vedem in BV in ultima sambata din luna.

Pentru cei interesati de business online si startupuri am inceput OpenCoffee Brasov. Tot sambata 25, dimineata, am avut un pilot de intalnire la Bistro de l’Arte unde au fost prezenti: Claudiu, Viorel, Radu, Tim, Mihai Mafteianu, Stefan Petre, Stefan Livadariu, Bobby, Adi Zamfira, eu (si cred ca am uitat pe cineva). A fost cam „ClosedCoffee”, am vrut sa vedem cum decurge. In principiu discutiile au fost libere, pe tot felul de teme, poate predominant eCommerce. Pentru editiile viitoare eu si Claudiu cautam o locatie unde sa putem proiecta slideuri si sa facem prezentari de startups. Vom anunta pe blog ce si cum.

Ma bucur ca se „misca lucrurile” in Brasov, ca va place si ca vreti sa mai veniti 🙂