Geek Meet

WordCamp vine la Timișoara

Alex Albu | Tuesday, May 20th, 2014

WordCamp Romania 2014 – Sustin

Până la ora actuală, în lume au avut loc 346 de Conferinţe WordCamp, în 172 de oraşe, din 48 de ţări, de pe 6 continente. Aşadar, cu bucurie anunţăm că a 347-a ediţie a Conferinţei WordCamp va avea loc la Timişoara, în 28 şi 29 iunie!

La conferinţele WordCamp se vorbeşte depre WordPress, platforma gratuită de blogging (şi nu numai), pe care o folosesc peste 75 de milioane de site-uri din lume. Conferinţele WordCamp includ sesiuni despre folosirea platformei într-un mod eficient, se discută despre dezvoltarea de teme şi module, securitate ş.a.m.d. Totuşi, nicio ediţie nu se aseamănă cu alta, datorită amprentei pe care fiecare comunitate locală o lasă asupra evenimentului – un aspect pe care-l vom întâlni şi la ediţia din Timişoara, datorită invitaţilor şi activităţilor desfăşurate în cadrul evenimentului.

Înscrierile sunt deschise la WordCamp Timișoara, unde dezvoltatorii de WordPress, dar nu numai, pot aplica fie participanți, fie ca speakeri. Bineînțeles, evenimentul poate beneficia și de susținerea directă a sponsorilor.

Organizatorii au avut grijă ca pe site-ul evenimentului să puteți găsi toate detaliile de care aveți nevoie pentru a vă pregăti aplicația ca speaker sau simpla participare în public. Toate informațiile relevante le veți găsi acolo, iar cea mai de actualitate știre WordCamp 2014 o reprezintă tricourile desenate de cercetași. Grăbiți-vă să aplicați, presimțim că vor fi la mare căutare!

Timișoara Goes Mobile

Alex Albu | Saturday, February 8th, 2014

Luna februarie începe în forță cu un weekend extins având mobile development-ul în prim plan. TiMo a pus la cale o serie de 4 evenimente care se adresează tuturor celor interesați de dezvoltarea aplicațiilor mobile, fie ei începători sau developeri cu experiență.

7-8 Februarie

Zilele de vineri și sâmbătă sunt rezervate unui training de iOS development adresate începătorilor. Paul Ardeleanu, reputat iOS developer și speaker obișnuit al evenimentelor de profil din UK și nu numai, organizează seisunea de training Introduction to iOS Development într-unul din laboratoarele UPT.

9 Februarie

Duminică developerii iOS cu experiență sunt așteptați la un hackathon de zile mari organizat în colaborare cu [e-spres-oh], al căror birou va și găzdui evenimentul. Participanții vor putea lucra individual sau în echipe la proiectele proprii sau pot contribui la lansarea unor noi aplicații. Oricare ar fi combinația se anunță discuții interesante, sfaturi utile, un frigider generos echipat, pizza, și nelipsitul espresso.

10 Februarie

Chiar dacă weekend-ul se termină, evenimentele TiMo continuă și luni. Mai întâi developerii iOS experimentați sunt așteptați la un nou training, de data aceasta pe măsura cunoștințelor lor: Advanced iOS Development cu Paul Ardeleanu. Evenimentul va avea loc în City Business Development Center, începând cu ora 9:00.

Nu în ultimul rând, întâlnirea lunară a TiMo va închide seria evenimentelor, cu începere de la ora 18:30 când se va vorbi despre:

 • BETFUZE – Paul Ardeleanu
 • Spot the Number – Adrian Păsărică, Mircea Rilă (Parudi)
 • Google Developer Groups – Daniel Franc, Alexandru Blogu (Google)

Felicitări orgazniatorilor de la TiMo și sperăm ca participanții să aibe parte de mult spor și de o experiență excelentă. Locuri mai sunt disponibile, așa că puteți oricând contacta organizatorii.

Timișoara Startup Weekend – Discount Tickets!

Alex Albu | Monday, September 16th, 2013

Weekend-ul acesta Timișoara va găzdui unul din evenimentele Startup Weekend care se desfășoară la nivel mondial, coagulând comunițăți locale în care antreprenori și oameni de business lucrează timp de 54 de ore alături de developeri, designeri și marketeri cu scopul de a lansa un proiect online.

Startup Weekend Timișoara va avea loc la Startup Hub, un spațiu cu care comunitatea locală de geeks este deja familiarizată. Cei care au participat la cele mai recente ediții ale GeekMeet, la SummerHacks sau la alte evenimente de profil organizate aici știu deja că locația este ideală pentru lucrul în echipă, iar spațiul și facilitățile puse la dispoziția participanților sunt din cele mai potrivite pentru un maraton de lucru.

Organizatorii vor asigura tot ceea ce este necesar pentru ca participanții să se poată concentra pe lucru, ceea ce înseamnă că mesele sunt asigurate, cazarea va fi asigurată pentru participanții care vin din alte orașe, și în plus pun la dispoziția comunității GeekMeet 10 vouchere cu care puteți cumpăra bilete de participare cu o reducere de 15€, la prețul de 50€ față de cel standard de 65€.

Tot ce trebuie să faceți este să folosiți acest link la care este asociat voucher-ul de discount. Este important de menționat că acest cod este limitat la 10 utilizări, cu alte cuvinte primii 10 veniți vor fi și primi 10 serviți. Grăbiți-vă, timpul este scurt având în vedere că vineri este prima zi de eveniment.

Pentru detalii referitoare la desfășurarea eveimentului, înregistrare, sau orice alte detalii legate de Startup Weekend Timișoara, îi puteți contacta pe organizatori.

Succes!

SummerHacks Timișoara

Alex Albu | Tuesday, August 20th, 2013

Weekend-ul acesta, 23-25 august, StartupHub Timișoara va fi gazda SummerHacks, un hackathon care își propune să adune laolaltă programatori, designeri și antreprenori într-o rețetă care va conține 60% tech și 40% business, în cadrul unui eveniment susținut de University of Southampton.

Această ediție a evenimentului se va desfășura cu casa închisă, locurile disponibile fiind deja ocupate în totalitate. Totuși îndemnul nostru este să vizitați locația situată la parterul corpului D al City Business Center din Piața 700, Timișoara. Cu siguranță veți avea ce să vedeți, deoarece organizatorii au pregătit toate cele necesare pentru ca participanții să se poată concentra pe proiectele care urmează să fie dezvoltate în cele trei zile de lucru.

Interesul pe care aplicanții l-au arătat pentru această primă ediție a SummerHacks a determinat organizatorii să ia în considerare planificarea unei reeditări la anul, în ceea ce sperăm noi să fie o tradiție de bun augur. Până atunci însă, așteptăm cu nerăbdare weekend-ul și cele 48 de ore de lucru de la SummerHacks 2013.

Mult succes lui Vlad Velici care a pus bazele acestui eveniment și coorganizatorilor de la StartupHub Timișoara!

GeekMeet #21 Timișoara

Andrei | Wednesday, February 20th, 2013

Chiar dacă februarie este o lună scurtă, ăsta nu-i motiv să nu ne vedem la GeekMeet #21 Timișoara. Locația și ora rămân neschimbate, deci ne înâlnim Duminică 24 februarie începând cu ora 14 la Startup Hub, la parterul corpului D al City Business Center din Piața 700.

De această dată vom vorbi despre gaming și game development, temă pentru care avem un line-up de 3 prezentări:

 • Cosmin Neagu – La ce să te aștepți când te apuci de game development.
 • Alex Bleau – Jocurile ca serviciu. Despre promovarea și vânzarea unui joc mobil.
 • Alin Besnea, Ciprian Caba si George Prichici (2o.com) – Hello from 2o!

În plus, așteptăm idei pentru discuții libere în cazul în care ați descoperit de curând un subiect care ar putea fi de interes pentru ceilalți participanți sau chiar cu prezentări dacă lucrați la un proiect pe care doriți să-l arătați și altor geeks.

Înscriere

Ca de obicei, înscrierea este gratuită și sperăm să vă avem alături în număr cât mai mare.

Ne vedem pe 24 februarie!

GeekMeet #20 Timișoara

Andrei | Thursday, January 17th, 2013

La început de an schimbăm prefixul și ne întâlnim la GeekMeet #20 Timișoara, duminică 27 ianuarie, începând cu ora 14. Această primă ediție a anului va fi găzduită în nou-inauguratul Startup Hub aflat la parterul corpului D al City Business Center din Piața 700 și are în agendă două prezentări.

  • Mile Roșu va prezenta PressLabs și soluția de managed WordPress hosting Hydrogen.

 • Cristi Antohe va prezenta ‘Marketing Profile Builder – lessons learned’ despre cum sa promovezi si sa vinzi un plugin de WordPress. Citeste toata prezentarea aici.
 • Radu Ticiu și Vlad Isac vor prezenta Startup Hub, cel mai primitor spațiu de cowork din Timișoara destinat startup-urilor.

Ca de obicei, vom avea cel puțin o rundă de discuții libere pe orice temă doriți să propuneți, așadar veniți cu idei de discuții dacă ați descoperit de curând un subiect care ar putea fi de interes pentru ceilalți participanți sau chiar cu prezentări dacă lucrați la un proiect pe care doriți să-l arătați și altor geeks.

Înscriere

Ca de obicei, înscrierea este gratuită și sperăm să vă avem alături în număr cât mai mare.

Ne vedem pe 27 ianuarie!

 

Rezultatele GeekMeet 48

Andrei | Wednesday, October 17th, 2012

În weekend am avut parte de încă o experiență cu totul aparte, în compania unor oameni care au ales să ne fie alături vreme de două zile. Ei sunt primii celor cărora dorim să le mulțumim, voluntarii care în timpul lor liber au contribuit la realizarea celor 5 proiecte selectate pentru GeekMeet 48.

GeekMeet 48 - Tricoul

Timișoara Travel Guide

Echipa formată din Andrei Firoiu, Valentin Hăloiu, Raul Andrișan și George Șuveți și-a propus să implementeze o aplicație care să ofere informații de interes legate de istoria, atracțiile turistice, restaurante, modalități de petrecere a timpului liber și încercarea circuitelor turistice din Timișoara. Aplicația ar trebui să folosească totodată ca unealtă de promovare a orașului și  informare inclusiv pentru timișoreni. Conținutul ar trebui să fie dinamic și să poată fi generat prin crowdsourcing.

Comm.Kat – The Internal Communication Platform

Echipa formată din Andreea Petrică, Anca Mitroi, Cornel Pungă, Mihai Gomoi, Zsolt Dudas, Claudiu Nesa și Adi Bora și ai cărei mentori au fost Vlad Temian și Dan Damian au lucrat la implementarea unei soluții integrate de comunicare internă pentru organizația AIESEC. Platforma de comunicare urmează să ofere unelte pentru managementul utilizatorilor, al conținutului și al email-urilor organizației AIESEC prin implementarea unor profiluri de utilizatori, a unui sistem de etichetare și filtrare a conținutului publicat și a unui sistem de notificări pentru email-uri.

Sistem informațional pentru Fundația Rudolf Walther

Echipa formată din Mihai Dabiște, Andrei Voicu, Bobby Cherecheș și Roland Huhn și al cărei mentor a fost Mihai Burada s-a ocupat de implementarea unui sistem de management al informațiilor care țin de beneficiarii fundației Rudolf Walther, copii proveniți din familii cu probleme, orfani sau copii ai străzii.

Echipa formată din Nicoleta Ciocov, Adriana Tănăsie, Cristian Cherecheș, Ioan Cosma, Sorin Silagi și Sorin Vrânceanu și al cărei mentor a fost Melania Danciu a fost responsabilă pentru implementarea aplicației de mobile din a cărei comercializare fundația timișoreană “Pentru Voi” își propune să strângă fonduri pe care să le folosească în folosul beneficiarilor săi.

Integrarea unui sistem de geo-tracking pentru site-ul alergotura.ro

Echipa formată din Adrian Vladu, Vlad Isac și Andrei Mărin și al cărei mentor a fost Valentin Bora au avut ca obiectiv pregătirea website-ului alergotura.ro pentru încercarea pe care comunitatea de alergători din Timișoara o va face pentru a doborî recordul mondial la ștafetă. Printre funcționalitățile implementate în cadrul GeekMeet 48 se numără un modul de înregistrare al alergătorilor, un modul de creare a evenimentelor prin care fiecare alergătoare poate opta pentru o zi și un interval în care va alerga, și un sistem de tracking în timp real al ștafetei.

GeekMeet 48 Timisoara

Andrei | Tuesday, October 9th, 2012

Așa cum anunțam în urmă cu o săptămână, în weekend-ul 13-14 Octombrie organizăm GeekMeet 48 în Timișoara, un maraton de programare de 48 de ore în care ne propunem să implementăm pro bono ideile pitch-uite duminica trecută.

Platformă de comunicare internă pentru AIESEC Timișoara

Problema: Având un număr semnificativ de membri și proiecte în desfășurare în fiecare an, organizația are nevoie de un sistem prin care să poată facilita transferul de cunoștințe între echipele de proiect care se succed periodic, între membri echipelor de conducere, precum și în interiorul organizației în ansamblul său.

Funcționalități: sistem de management al informației, sistem de tracking al informației în cadrul proiectelor, managementul membrilor (calendar, profile), conectarea membrilor, managementul evenimentelor, integrare cu rețele sociale, managementul fișierelor, interacțiune cu platforma myAIESEC.net.

Mobile fundraising app pentru Fundația Pentru Voi

Problema: Organizația sprijină mai bine de 180 de persoane cu dizabilități psihice și pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții bune trebuie să găsească idei inovatoare însă neintrusive de a strânge fonduri.

Funcționalități: Soluția de fundraising propusă este o aplicație de mobil simplă care fiind achiziționată de utilizatorii de smartphone-uri va deveni o sursă de venit pentru Fundație. Aceasta va trimite utilizatorilor informații despre activitățile derulate de Fundație cu resursele accesate din comunitate, informații despre activitățiile viitoare, va fi conectată cu rețelele sociale și va include o funcție de donație.

Sistem de management al informațiilor pentru Fundația Rudolf Walter

Problema: Fundația are nevoie de implementarea unui sistem de management al informațiilor referitoare la evoluția beneficiarilor săi.

Funcționalități: Bază de date cu informațiile personale ale beneficiarilor, istoric al serviciilor de care a beneficiat, informații despre familie (părinți, alți membri, relația cu familia, vizite), școlarizare, clasa, calificări, rezultate școlare, stare de sănătate, informații despre “nașii” din Germania, ziua de naștere a nașilor, raport de evoluție al copilului, tracking post-instituțional, domiciliu, activitate profesională, evoluția familială.

Travel to Timișoara mobile app, propusă de Andrei Firoiu

Problema: Nu există aplicații mobile de informare a celor care călătoresc în Timișoara.

Funcționalități: Implementarea unei aplicații care să ofere informații despre puncte de interes legate de istoria, atracțiile turistice, restaurante, modalități de petrecere a timpului liber și încercarea circuitelor turistice din Timisoara, dincolo de reperele cunoscute (Piața Unirii, Piața Victoriei, Catedrala Mitropolitană). Aplicația ar trebui să folosească totodată ca unealtă de promovare a orașului și informare inclusiv pentru timisoreni. Se poate încerca o integrare cu TripAdvisor. Conținutul aplicației este disponibil cu sprijinul AIESEC, fiind colectat pentru proiectul de branding al orașului. Conținutul ar trebui să fie dinamic și totodată să poată fi generat prin crowdsourcing.

Integrare Endomodo pentru website-ul alergotura.ro

Provocarea: Comunitatea alergotura.ro vrea să doboare recordul mondial la ștafetă folosing un smartphone, un user pe Endomodo și zeci, sute de alegători care timp de o săptămână sau chiar mai mult vor alerga prin Timișoara purtând telefonul.

Funcționalități: Integrarea hărții și statisticilor oferite de Endomodo în website-ul WordPress astfel încât informațiile să fie accesibile pentru oricine dorește să vadă în orice moment unde este se află alergatorul care poartă telefonul.

Căutăm voluntari

Căutăm voluntari care să ajute la implementarea celor 5 proiecte: developeri, designeri, oameni de comunicare și orice oameni cu idei care cred că pot contribui în vreun fel la efortul echipelor de a livra aplicațiile la finalul celor 48 de ore de dezvoltare.

Cei 5 mentori responsabili de îndrumarea și motivarea echipelor sunt:

 • Melania Danciu
 • Mihai Burada
 • Raul Andrisan
 • Valentin Bora
 • Vlad Temian

În curând revenim cu detalii legate de procedura de înscriere. Până atunci trebuie să rețineți că GeekMeet 48 va avea loc weekend-ul următor: 13-14 Octombrie, începând cu ora 10 și va fi găzduit de biroul Haufe-Lexware din clădirea Bosch, la etajul 3.

Vom asigura mâncarea, răcoritoarele și snack-urile pe toată perioada evenimentului astfel încât să vă stea gândul doar la proiecte. Fiți cu ochii pe GeekMeet, iar între timp dacă aveți întrebări nu ezitați să folosiți comentariile pentru a ne contacta.

Pitching pentru GeekMeet 48 Timisoara

Andrei | Wednesday, October 3rd, 2012

GeekMeet revine în forță în această toamnă în Timișoara, cu un maraton de programare de 48 de ore prin care ne propunem să continuăm tradiția de a dezvolta proiecte pro bono pentru comunitate, tradiție începută prin evenimentele GeekMeet 24, dar totodată să deschidem evenimentul și proiectelor cu potențial de start-up care pot avea un caracter comercial.

Primul pas în pregătirea GeekMeet 48 este găsirea unor proiecte pe care să le implementăm.

Pitching pentru GeekMeet 48

Duminică 7 Octombrie vom organiza un eveniment de pitching, găzduit în sediul Haufe-Lexware aflat în clădirea Bosch la etajul 3 începând cu ora 12:00, la care invităm reprezentanți ai mediului ONG, ai instituțiilor din Timișoara, și orice persoane interesate să prezinte ideile de aplicații web pe care doresc să le vadă implementate pentru comunitate. De asemenea, invităm antreprenori, freelanceri sau orice alte persoane care doresc să prezinte o idee de start-up, produs sau serviciu online pe care doresc să o dezvolte alături de una dintre echipele mixte care vor participa la GeekMeet 48.

Înscrierea unei idei se face printr-un comentariu la acest articol, oferind câteva detalii care urmează a fi elaborate în pitch.

Ideile care urmează a fi implementate în timpul GeekMeet 48 vor fi selectate de către juriul format din mentorii responsabili de îndrumarea și motivarea echipelor de programatori, după cum urmează:

 • Va exista o singură rundă de pitching.
 • Fiecare idee va avea o prezentare de maxim 2 minute, urmată de o rundă de întrebări și răspunsuri de maxim 5 minute.
 • Mentorii vor selecta prin vot (un mentor = un vot) ideile care se califică pentru implementare.

Având selectate ideile vom avea nevoie şi de voluntari care să le meşterească. Înscrierea pentru eveniment o vom începe după anunţarea proiectelor finaliste. Vă încurajăm să profitaţi de ocazie pentru a răspândi vestea evenimentului de pitching și vă invităm să participați pentru a vă familiariza cu ideile şi pentru a adresa întrebări celor care prezintă.

GeekMeet 48 Timișoara va avea loc în weekend-ul 13-14 Octombrie și va fi găzduit în sediul Haufe-Lexware aflat în clădirea Bosch la etajul 3. Vom lucra ca de obicei în echipe mixte care vor fi îndrumate și motivate de către mentorii:

 • Melania Danciu
 • Mihai Burada
 • Raul Andrisan
 • Valentin Bora
 • Vlad Temian

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm pentru început la pitching, cu idei sau cu întrebări, cu entuziasm sau din curiozitate. Ne vedem duminică pe 7 de la ora 12:00!

GeekMeet #19 Timișoara

Alex Albu | Tuesday, May 29th, 2012

Dacă tot se apropie 1 iunie, la inițiativa lui Zoran de la indiegames.ro care a experimentat ediția trecută a GeekMeet ca și participant, am decis să organizăm un GeekMeet cu tematica Game Development. Evenimentul va avea loc sâmbătă 9 iunie, începând cu ora 14:00 și va fi găzduit în studioul Edukube situat pe Str. Marasesti nr. 14, ap. 7 (în curte cu Aethernativ și Cuib d’Arte).

Printre invitații acestei ediții se numără:

 • George Lemnaru (eRepublik): George va fi alături de noi prin video stream, însă pregătește o prezentare despre evoluția eRepublik într-unul dintre cele mai de succes start-up-uri online din România și va vorbi pe scurt despre planurile sale de viitor.
 • Robert Mureșan (exoSyphen): Robert va vorbi despre studioul său de game development care a produs printre altele și Hacker Evolution, cel mai bine vândut joc produs în România. În prezentarea sa de la Timișoara va aborda deopotrivă componenta tehnică și cea de business ale game development-ului.
 • Corduț Chiș (Outclan): Codruț va vorbi despre experiența sa cu Outclan, primul proiect de game development prezentat și în cadrul GeekMeet #17. Prezentarea sa axată pe business plan-ul jocului dezvoltat alături de câțiva colegi de liceu va reprezenta totodată și introducerea pentru o discuție liberă la care vor putea participa toți cei prezenți.

GeekMeet hands-on: Game spinning

În plus, deoarece dorim ca această ediție a GeekMeet să aibă și o componentă “hands on” care să se încadreze în tematica de game development, avem o propunere care sperăm noi să-i bucure pe cei care s-ar fi putut gândi că game development se poate face doar cu tastatura și mouse-ul. Așadar, vom încerca împreună să dezvoltăm bine-cunoscutul joc Monopoly îmbunătățindu-i gameplay-ul cu ajutorul ideilor propuse de fiecare, cu hârtie, foarfece și markere. Un motiv în plus pentru a ne întâlni la următorul GeekMeet.

Înscriere

Ca de obicei, înscrierea este gratuită și sperăm să vă avem alături în număr cât mai mare. Ne așteptăm la un număr de 30 de participanți care vor putea interacționa atât cu cei care prezintă, cât și între ei în pauzele pe care le vom avea între prezentări. De asemenea, putem profita de curtea interioară de la Aethernativ pentru a rămâne la o poveste și after hours.

Ne vedem pe 9 iunie!

Next Page »

Identitate: rogvaiv | Un proiect iniţiat de Filip Cherecheş-Toşa | Hostat de Dream Production