Trei proiecte, 23 de oameni pasionaţi de ceea ce fac: 9 programatori, 3 designeri, 3 copywriter-i, cei 3 oameni care au propus aplicaţiile şi se ocupă de buna lor implementare, bloggeri care vin, scriu şi pleacă, entuziasm, idei noi şi constructive, multă muncă şi voie bună. Cam aşa arată cea de-a doua ediţie a GeekMeet24.

Prima zi a maratonului de programare a început cu prezentarea în care Călin a punctat lucrurile ce nu trebuie trecute cu vederea în implementarea celor 3 proiecte. Exemplele au venit din experienţa sa în managementul dezvoltării proiectelor web şi au fost bine primite, generând câteva discuţii ce au început timid, însă în scurt timp au ajuns să contureze modul de lucru al echipelor.

GeekMeet24 Timişoara - ziua 1

Apropo de echipe, când ne-am împărţit în 3 cete am luat în considerare experienţa în ale programării a celor prezenţi, limbajele şi framework-urile preferate şi nu în ultimul rând am ţinut cont de dorinţa fiecăruia de a munci la unul din cele 3 proiecte.

Iată de-a ce s-a jucat fiecare dintre echipe:

BiblioTecha – biblioteca virtuală care va aduce abonaţilor Bibliotecii Judeţene Timiş cărţi în format electronic şi multe alte resurse utile.

Munca s-a împărţit după cum urmează:
  • frontend-ul a fost lucrat de Horia Dragomir în HTML/CSS
  • pentru back-end s-a folosit Drupal ca şi CMS, responsabil de implementare fiind Lucian Neag
  • sarcina de a realiza design-ul i-a revenit lui Andrei Horak, care cel puţin astăzi a lăsat de-o parte CakePHP-ul
  • coordonator de joc a fost Alex Ivanovici, cel care a şi propus proiectul

Echipa Bibliotecha2% Pentru Voi – o campanie prin care Fundaţia Pentru Voi îşi propune să comunice mai eficient în mediul online-ului social cu potenţiali susţinători dornici să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit datorat statului.

În ordinea numerelor de pe tricou:

  • Nicoleta Foica şi Alina Sima, iniţiatoarele proiectului şi reprezentantele fundaţiei, au pus cap la cap povestea propusă utilizatorilor de Facebook
  • Judit Foldenyi a transpus story-line-ul într-un flowchart pe care îl implementeză în forma unor slide-uri în HTML şi JavaScript
  • Cristian Pall are sarcina de a da viaţă poveştii spuse cu ajutorul acestor slide-uri
  • Nicolae-Virgil Cristea integrează cu Facebook slideshow-ul interactiv, lucrând acum la partea de autentificare
  • Andrei Şandru şi Răzvan Stan animează site-ul fundaţiei folosind Flash, respectiv jQuery

Echipa Pentru Voi

Sistemul de georaportare a bicicletelor furate caută în primul rând un nume mai catchy 🙂
Altfel, până acum s-a lucrat cu spor după cum urmează:
  • Cristian Teichner a avut un start în forţă, pasând rapid design-ul spre implementare
  • Emil Băcilă şi Vlad Temian şi-au împărţit implementarea feature-urilor, lucrând atât frontend HTML/CSS cât şi backend în PHP. Deşi perioada tezelor a trecut, trebuie menţionat că cei doi, alături de Andrei Horak, au reprezentat cu brio liceul „Grigore Moisil” 😉
  • Viorel Stancu a oferit lămuriri echipei, revenind şi anul acesta la GeekMeet cu o nouă propunere de proiect. Vio a venit însoţit de junioara sa Oana, care la cei 5 ani este oficial cel mai tânăr participant la GeekMeet!
  • pentru că la GeekMeet-uri nu trebuie să fi neapărat geek pentru a fi binevenit, Dorina Stanciu a avut astăzi o zi plină alături de noi, având normă plină ca ucenică şi o jumătate de normă ca babysitter pentru Oana 😉
  • ultimul sosit, dar în nici un caz cel din urmă, Dan Damian a intrat în echipă acum 5 minute pentru a da o mână de ajuor la implementarea frontend-ului

Echipa Biciclete

Ne-au mai ajutat la fiecare dintre cele 3 proiecte Cătălin Ilea pe partea de testare şi quality assurance şi Georgiana Gruia cu idei de formă şi structură a conţinutului.

Teste şi texte

Am primit bunătăţi de la Pizza La Maria, Lucas Super Sandwich şi Ottima Pan, iar mulţumită sponsorului Porsche Timişoara şi gazdei coworkTM avem parte de un eveniment care până acum nu adus lipsă de nimic!

Treaba merge bine, iar seara se anunţă una interesantă, aşadar ţineţi-ne pumnii!