Geek Meet

Rezultatele GeekMeet24 #2 Timişoara

Alex Albu | Monday, February 28th, 2011

Ieri seară, în jurul orei 20 cele 3 echipe terminaseră de implementat proiectele pe care am hotărât să le realizăm în urma pitching-ului de la GeekMeet #15 Timişoara. Ne pregăteam deci de prezentări:

Prezentările finale - GeekMeet24 Timişoara

Deşi am avut alocate 24 de ore de dezvoltare, în final ne-au fost suficiente 22, iar în urma celor două zile de lucru putem prezenta cu mândrie cele 3 aplicaţii implementate.

Biblioteca Virtuală

Biblioteca Virtuală - GeekMeet24 Timişoara

O interfaţă minimalistă care va oferi în scurt timp accesul cititorilor la câteva mii de volume, ziare şi reviste deţinute de Biblioteca Judeţeană Timiş. Momentan aplicaţia returnează doar titluri ale operelor scrise de autori bănăţeni, acesta fiind setul de documente pe care s-a testat aplicaţia.

Codul Bibliotecha este public pe github.

Credits: Horia Dragomir, Lucian Neag, Andrei Horak, Alexandru Iovanovici

BikeSpot.in

bikespot.in - GeekMeet24 Timişoara

Un sistem online de înregistrare a bicicletelor care permite raportarea bicicletelor furate şi atenţionarea în acest fel a comunităţii de utilizatori. Scopul aplicaţiei este acela de a identifica bicicletele furate atunci când se încearcă revânzarea lor. Echipa de dezvoltare este hotărâtă să continue lucrul la acest proiect, dorind să implice inclusiv magazinele de biciclete în această iniţiativă.

Codul aplicaţiei este public pe github.

Credits: Cristian Teichner, Dan Damian, Vlad Temian, Emil Băcilă, Dorina Stanciu, Viorel Stancu

2% Pentru Voi

2% Pentru Voi - GeekMeet24 Timişoara

O aplicaţie Facebook prin care Fundaţia “Pentru Voi” doreşte să atingă un grup de oameni dinamici, care folosesc cu preponderenţă internetul şi reţelele de socializare pentru a se informa. Scopul campaniei este acela de a informa mai eficient potenţialii susţinători dornici să direcţioneze fundaţiei 2% din impozitul pe venit datorat statului. Sperăm să le fie de folos, deoarece ştim că fac o treabă extraordinară!

Codul aplicaţiei este public pe Redmine.

Credits: Nicoleta Foica, Alina Sima, Judit Foldenyi, Nicolae-Virgil Cristea, Răzvan Stan, Andrei Şandru, Cristian Pall.

Acestea fiind spuse, aş dori să mulţumesc în numele comunităţii GeekMeet Timişoara tuturor celor care au participat la această ediţie a GeekMeet24, făcând posibilă implementarea celor 3 idei în aplicaţii web în doar 22 de ore!

Mulţumim lui Călin Iepure pentru introducerea în managementul dezvoltării proiectelor web cu care am şi început evenimentul şi totodată mulţumim celor care au scris despre eveniment: Cristinei, care pe lângă implicarea în organizarea evenimentului a fost pe baricade făcând şi live blogging, lui Dan Pătraşcu şi lui Dan Ştefancu care ne-au vizitat sâmbătă, respectiv duminică.

Nu în ultimul rând, mulţumim Porsche Timişoara pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului, coworkTM pentru găzduire, pizzeriei La Maria, Lucas Super Sandwich şi Ottima Pan pentru bunătăţile care ne-au făcut să lucrăm cu mai mult spor şi Burn pentru doza de energie.

Pe curând, la o nouă ediţie GeekMeet Timişoara la sfârşit de martie şi sperăm noi la un nou GeekMeet24 până în vară!

8 Comments »

 1. Nu pot decat sa-mi reiterez admiratia pentru ceea ce ati facut in aceste 2 zile si imi pare rau ca nu am ajuns mai repede la curent cu evenimentele geekmeet.

  Comment by Dan Patrascu — February 28, 2011 @ 11:15 pm

 2. Mulţumim pentru apreciere şi te aşteptăm la viitoarele întâlniri GeekMeet Timişoara!

  Comment by Alex Albu — February 28, 2011 @ 11:19 pm

 3. Ma bucur ca exista o comunitate atat de puternica aici, in Timisoara si cred ca in viitorul apropiat vom asista la lucruri marete venite din “sanul ei”.

  Toti oamenii acestia, care au stat 24 de ore pe baricade, cred ca au castigat pe langa experienta si increderea in sine, inca un lucru foarte important: multi prieteni!

  Felicitari Alex si felicitari tuturor participantilor pentru aceasta reusita fantastica! Jos palaria in fata voastra!

  Comment by Calin Iepure — March 1, 2011 @ 1:07 am

 4. Meritele le revin în primul rând oamenilor care s-au implicat în devoltarea proiectelor, iar aici te includ şi pe tine, deoarece cred că ai reuşit să oferi o direcţie bună în ceea ce înseamnă mod de lucru. Fără voi, orice eforturi, oricât de mari, ar fi fost în zadar. Mulţumesc şi sper să ne facem un obicei din a face lucruri faine împreună! ;)

  Comment by Alex Albu — March 1, 2011 @ 12:07 pm

 5. Pot zice in calitate de participant ca am castigat un gram de incredere in comunicarea cu ceilalti membrii ai echipei, am invatat sa las de la mine in vederea stabilirii tehnologiilor folosite si sa ma adaptez mai repede echipei din care fac parte si cerintelor clientului.

  Deasemenea as dori sa ii felicit si eu pe toti participantii, organzatorii si sponsorii acestui proiect, si astept cu interes noi editii.

  Comment by Nicolae-Virgil CRISTEA — March 1, 2011 @ 2:06 pm

 6. Felicitari! Aceasta comunitate da roade foarte bune. Voi incerca sa particip si eu cu mai multa constiiciozitate!

  La mai mare!

  Comment by Alexandru — March 22, 2011 @ 12:37 am

 7. Felicitari GeekMeet! Jos Palaria! Astept cu interes si noi evenimente de genul. Daca se poate si la Oradea.

  Comment by radu — May 17, 2011 @ 9:42 am

 8. Unde pot gasii codul pentru BikeSpot.in?
  As dori sa studiez putin aceasta aplicatie dar se pare ca link-ul de pe github nu mai functioneaza.

  Comment by Dan Corneanu — December 8, 2011 @ 10:36 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Poti folosi XHTML, dar recomandăm Textile

Identitate: rogvaiv | Un proiect iniţiat de Filip Cherecheş-Toşa | Hostat de Dream Production