Conferinţa OpenAgile , ajunsă la cea de-a patra ediţie în România, propune sub numele Agile & Lean: What We’ve Learned soluţii Agile și Lean pentru software de calitate şi excelenţă în afaceri, aducând în fața publicului practicieni de renume internaţional. Conferința se va desfășura la Iași, în 17 31 martie 2012 și va fi găzduită de Hotel Ramada (Strada Grigore Ureche nr. 27).

Evenimentul se adresează în principal industriei software din România, inclusiv integratorilor şi proiectelor de mentenanţă software: factori de decizie, manageri de proiect, lideri de echipe, testeri, programatori, web designeri, ingineri de sistem, precum şi tuturor celor interesaţi de IT&C.

Update 20 februarie

Programul preliminar al conferinței:

08:30 Registration & Welcome Coffee
09:15-09:30 Opening Words
09:30-10:30 Andrea Provaglio
10:30-11:10 Speaker
11:10-11:25 Coffee break
11:25-12:05 Alexandru Bolboacă
12:05-12:45 Speaker
12:45-15:45 OpenSpace
15:45-15:25 Speaker
15:25-16:05 Flavius Ștef
16:05-16:45 Coffee break
16:45-17:05 Lightning talks
17:05-18:05 Keynote speaker
18:05-18:30 Ending speech

Call for speakers
Membrii comunității GeekMeet care sunt interesați de a participa ca vorbitori la OpenAgile Iași sunt invitați să trimită un rezumat al prezentării sau chiar variant finală și o biografie personală aici. Termenul pentru înscrieri este 5 Martie iar selecția finală va avea loc pe 12 Martie.

Principalul scop al conferinței este descoperirea de către participanți a unor tehnici eficiente care pot fi aplicate imediat în propriul proiect sau în cadrul companiei pentru rezultate cât mai bune. Vorbitorii vor aborda subiecte din domenii precum Organizare (Management), Software Craftmanship (Subiecte tehnice pentru dezvoltatori) şi Quality Assurance (Agile Testing şi subiecte tehnice pentru testeri) și își propun să răspundă la câteva întrebări frecvente, precum:

  • cum îi conving pe clienți să fie mai cooperanți?
  • cum îmi conving echipa de business să gândeasca Lean și Agile?
  • cum îmi conving managerii să devină mai Agile?
  • cum îmi conving colegii din echipa de dezvoltare să se auto-educe?

Participanții vor avea ocazia să discute cu speakeri internaționali, lideri în IT software și mod de organizare, dezvoltatori, testeri și manageri pasionați de ceea ce fac, împărtășind sau a găsind răspunsuri la probleme de zi cu zi. Mai mult, în sesiunea Open Space orice participant poate prezenta sau propune teme de discuție, iar participanții sunt încurajați să folosească regula celor două picioare: „dacă te simți într-o situație în care nu înveți nimic nou sau nu mai poți contribui cu nimic, folosește-ți cele două picioare să te muți la o altă discuție”.

Agile și Lean oferă o filozofie pe baza căreia se pot construi modele de organizare a echipelor, care dau rezultate în întreaga lume. Puterea acestui mod de gândire este crearea unei culturi care duce la excelență atât în organizarea internă, cât și în produsele pe care le construim pentru a răspunde nevoilor reale ale clienților și utilizatorilor.

– declară Maria Diaconu, practicant şi coach Agile & Lean de la Mosaic Works, unul dintre organizatorii conferinţei.

Conferinţa este organizată de Agile Works, comunitatea Agile din România şi Mozaic Works, firmă specializată în îmbunătăţirea organizării şi calităţii proiectelor software şi creşterea eficienţei echipelor dezvoltatoare de software. Mai multe informaţii şi înregistrare la eveniment – vizitaţi site-ul conferinţei Open Agile.

Membrii comunității GeekMeet care doresc să participe la conferință beneficiază de o reducere de 10 euro un preț special, doar 60 €.

(Strada Grigore Ureche nr. 27)