Liga Studenţilor Români din Străinătate organizează pe 6 iulie 2012 a doua ediţie din seria colocviilor derulate în cadrul Centrului pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CÆSAR) dedicate dimensiunii de antreprenoriat şi de inovaţie în avangarda științei şi tehnicii.

CÆSAR HiTech își propune să aducă la aceeași masă de discuții actori din sfera IT şi securitate cibernetică – tineri antreprenori, cercetători, experţi, reprezentanţi ai mediului privat şi persoane cu rol decizional sau de conducere din industriile științelor tehnice, pentru definirea unei strategii de dezvoltare a României în aceste două domenii de inovaţie si cu potenţial ridicat.

Concluziile grupurilor de expertiză Tehnologia Informaţiei (IT) şi Securitate Cibernetică (CYBER) din cadrul CÆSAR HiTech reprezintă un prim pas important în această direcţie prin materializarea acestora în proiecte concrete de impact pe termen mediu şi lung.
La finalul evenimentului, prin identificarea principalelor direcţii de dezvoltare a României în cele două sectoare de către grupul de experţi în domeniul IT şi securitate cibernetică, va rezulta un raport ce va conţine modalităţile în care aceste direcţii pot fi implementate, urmând să fie distribuit către factorii de decizie relevanţi. Pe termen lung, tinerii participanţi vor fi integraţi în programul Rampa de Lansare CÆSAR (unde pot, fi invitaţi periodic la evenimente deschise CÆSAR, pot fi conectaţi cu un mentor mai în vârstă, sau pot fi invitaţi, în funcţie de nivelul lor de expertiză, să participe ca şi asistenţi în proiecte de cercetare).

Vrei să contribui la o nouă strategie de dezvoltare a României în domenii de inovaţiei cu potenţial ridicat în compania celor mai buni colegi din domeniul tău de expertiză și de moderatori consacrați? Aplică pentru unul dintre cele 20 locuri disponibile în fiecare grup de expertiză la CÆSAR HiTech.

Pentru a-ți trimite aplicația, urmează acești pași:
• Trimite CV-ul tău în perioada 8 mai-15 iunie 2012 la hitech@caesar-romania.eu. Menționează în subiectul email-ului grupul de expertiză pentru care aplici. Limba și formatul nu au importanță, contează realizările din domeniul tău de expertiză.
• Echipa de organizatori va analiza împreună cu un juriu restrâns aplicația ta și va reveni cu un răspuns în maxim 10 zile de la trimiterea CV-ului. Toate datele sunt confidențiale.

Pentru mai multe informații, contactul principal este Diana Arhir, Project Manager CAESAR HiTech, diana.arhir@lsrs.ro.