În urma GeekMeet #15 Timişoara am stabilit implementarea în cadrul GeekMeet 24 a trei proiecte. Dintre acestea, pentru două se va lucra pe toate fronturile, adică programare, design şi promovare, iar pentru cel de-al treilea vom încerca să închegăm un dream-team de oameni cu experienţă în mediul online pentru a pune la punct o strategie de comunicare prin intermediul reţelelor sociale.

Iată o scurtă prezentare a celor 3 proiecte:

Biblioteca Virtuală este un proiect ce are ca obiectiv digitizarea cărţilor şi periodicelor Blibliotecii Judeţene Timiş. Realizarea acestui proiect va facilita atât accesul marelui public cât şi buna conservare a publicaţiilor supuse în prezent deteriorării datorate solicitării intense.

Pentru implementarea proiectului se caută programatori familiarizaţi cu PHP, dar şi voluntari care să lucreze la interfaţa aplicaţiei în HTML+CSS. Apropo de interfaţă, va fi apreciat aportul pe care un designer îl poate aduce implementării aplicaţiei web. De asemenea, proiectul ar putea să intereseze pe aceia dintre voi pasionaţi deopotrivă de comunicarea în mediul online şi de ceea ce înseamnă cărţile şi promovarea bunului obicei de a citi.

Înregistrarea şi raportarea bicicletelor furate se poate concretiza într-o idee de interes atât pe plan local cât şi pe plan naţional. Pornind de la o problemă pe cât de reală pe atât de enervantă, proiectul are ca obiectiv crearea unei baze de date publice în care proprietarii pot înregistra biciclete şi pot raporta biciclete furate pe raza localităţii în speranţa identificării lor cu ajutorul comunităţii de ciclişti.

Se caută programatori voluntari pentru realizarea părţii de back-end, dar şi pentru implementarea front-end-ului. Aşteptăm de asemenea aplicaţiile acelora dintre voi care doresc şi pot da o mână de ajutor cu realizarea design-ului grafic, dar şi ai pasionaţilor de ciclism care pot da o mână de ajutor la realizarea unui plan de promovare a ideii în mediul online şi nu numai.

2% Pentru Voi este cel de-al treilea proiect pe care dorim să îl implementăm în cadrul acestei ediţii a GeekMeet 24. Aşa cum spuneam ceva mai sus, proiectul nu necesită o implementare tehnică, ci are nevoie de o strategie de comunicare prin care Fundaţia Pentru Voi să atingă cât mai mulţi potenţiali susţinători dornici să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit datorat statului.

Această ediţie a GeekMeet 24 se va desfăşura în weekend-ul 26-27 februarie, va fi găzduită de coworkTM şi se bucură de sprijinul Porsche Timişoara.

Acestea sunt detaliile, rămâne doar să vă exprimaţi dorinţa de a participa şi de a pune umărul la implementarea celor 3 idei înscriindu-vă prin intermediul formularului de mai jos.

[spreadsheet width=540 height=650]https://spreadsheets.google.com/embeddedform?formkey=dEFFSEVNaU15NjhBbnZqdE4zWWtHRlE6MQ[/spreadsheet]

Locurile în echipe sunt limitate, ceea ce înseamnă că va exista o limită pentru programatori, designeri, copywriteri, etc şi deci vom merge pe principiul primul venit, primul servit!

Înscrierile se închid cu drag, luni 14 februarie, deci nu ezitaţi foarte mult 😉